Programmet MasterChef har siden 1990-tallet utviklet kokkekunnskaper hos mange matglade mennesker. Hjernen bak konseptet var Franc Roddam, og det ble skapt for de britiske tv-skjermene av BBC i 1990–2001. Programmet ble fornyet i 2005, og har siden blitt eksportert til flere land. Vi finner nå MasterChef i både

  • USA
  • Australia
  • Norge
  • og flere andre land i verden

masterchef

TV3 har i flere år produsert programmet MasterChef i Norge. Med kjente dommere som Eyvind Hellstrøm i teten har programmet satt sine spor i hukommelsen hos det norske folk. Programmet startet som et gameshow for amatørkokker, og i dag kan du observere både amatører, profesjonelle og kjendiser som kokkelerer og konkurrerer om å bli den beste kokken.

I USA har konseptet blitt mer og mer populært, og i dag kan vi også se juniorene delta i konkurransen basert på den britiske utgaven. Med Eyvind Hellstrøm i den norske og Gordon Ramsey i den amerikanske utgaven har konseptet fått bred omtale. Den sterke kritikken og tilbakemeldingene fra dommerne har gitt konkurransen stor oppmerksomhet i media.

Det norske dommerpanelet ble i 2015 ledet av nykommeren Kjartan Skjelde, og av Gregory Paul som vi har møtt tidligere.

Hele 48 deltakere konkurrerer i konkurransen som går på lufta på høsthalvåret på norsk fjernsyn. Her får deltakerne vise hva de kan og utfordre seg selv på de forskjellige nivåene. Konseptet anses som Norges beste matkonkurranse og byr på de herligste norske råvarer og internasjonal gastronomi i verdensklasse. I finaleuka 2015 hadde programmet tidligere verdensmester Ørjan Johannessen på besøk. Han testet finaledeltakerne i konkurransens mest utfordrende rett hittil. Gjennom den fjerde sesongen gikk dermed artisten Heine Totland av med seieren som årets hobbykokk!

Ønsker du å delta i konkurransen, begynner opptaket allerede i mai-måned. Alle kvalifiserte deltakere kan vente seg tre eller fire måneders stjernestatus dersom de klarer overbevise dommerpanelet og gjestedommerne.

Sammen med MasterChef finner du også mange andre matprogrammer. Trenden med matkonkurranser har såvisst utviklet seg, men det er ingen tvil om at MasterChef er Norges beste matkonkurranse. Konseptet har inspirert hele verden med sin intense, dedikerte stil, og kanskje gitt alle de millioner av kjøkken der ute enda større interesse for matlagingens muligheter.