I alle reklamene for tannkrem ser man skinnende hvite tenner og lykkelige smil for å symbolisere hvor lykkelig og vakker du blir av god tannhelse.

 

De fleste tar nok slik reklame med en klype salt, siden personene som spiller, antakelig har fått spesialbehandling, eller så har folk med peiling på data gjort tennene hvitere ved hjelp av datateknikk etterpå. Mye kan likevel gjøres via Dentway.no, for der får man tak i hjelpemidler som hjelper med hvitere tenner.

 

Det er likevel viktig med god tannhelse, også selv om man ikke har et blendende hvitt smil, og det man putter i munnen, har ofte stor betydning. Det naturlige er selvfølgelig best, du ser ikke ville dyr som lever på mat i naturen som har problemer med tennene eller med fedme. Jo mer behandlet maten er på fabrikken, desto mer uhumskheter ligger antakelig og gjemmer seg.

 

Pass på hva du putter i munnen

 

Snop og søtsaker inneholder mye skadelige stoffer som ligger og tærer på tennene dersom de ikke pusses kort tid etterpå. Hvor ofte ser man ikke et hvitt belegg som ligger trykt opp i tannkjøttet etter at man har spist mye godteri? Popcorn er også en synder når det kommer til tannhelse, siden små biter kan sette seg godt fast mellom tennene, og upoppete korn kan gjøre skader hvis de blir tygget hardt på. Les mer her.

 

Tannpirkere bør man også være varsom med, da de kan gjøre skader på emaljen hvis du skraper dem rett mot tennene. Etter kveldens tannpuss bør du ikke innta mer fast føde resten av dagen, siden det laget med fluor som har festet seg på tennene, bør være der over natten.